Rugbrød … uhmmm … hip hurra for slow life

Men det skal være rigtigt.. groft og svampet i konsistensen… og så skal det være med surdej. Vi laver det selv… den eneste ulempe er ar det tager lang tid… men så vil vi nyde slow life… skønt. Du får opskriften her….
 
Surdej laves 2 døgn før bagning:
3 dl. yoghurt naturel eller kærnemælk
4,5 dl vand
1,5 tsk. salt
450 gr. groft rugmel
Røres sammen og står på køkkenbordet i 2 døgn.
 
Surdejen blandes nu med:
9 dl vand, 750 g groft rugmel, som nu skal stå ca 12 timer tildækket på køkkenbordet. Nu tages 6 dl fra til næste bagning. Kan stå på køl i 14 dage.
Ovenstående blandes herefter med: 
24 dl.        vand
6 spsk.      salt
4,5 spsk.   sukker 
150 g         hørfrø
150 g         sesamfrø
300 g        solsikkekærner
300 g        rugkærner
300 g        hvedekærner
300 g        havregryn
600 g        hvedemel
900 g        rugmel
Det hele røres sammen til en ikke alt for tyk grød, hældes i 3 smurte forme, står på køkkenbordet under viskestykke ca 12 timer.
Bages 5 minutter ved 275 grader.
Derefter 1½ til 2 timer ved 175 grader.
Ud af formene, pakkes ind i vådt viskestykker og køler af på rist.
parat start… BAG!!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *